Україна та США підготували неприємний сюрприз путінській Росії - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та США підготували неприємний сюрприз путінській Росії - що відомо

Україна та США підготували неприємний сюрприз путінській Росії - що відомо
Джерело:  online.ua

Україна отримала новий доказ підтримки від атлантичних партнерів на тлі тривалої російської агресії. Американське командування вирішило організувати спільні авіаційні патрулі над Україною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

За оприлюдненими даними, у понеділок, 14 вересня, над українською територією вже підіймалися в повітря три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н і ланка винищувачів ЗСУ.

Повітряне угрупування тримало курс на акваторію Чорного моря, щоб здійснити низку спільних дій з країнами-партнерами зі сфери колективної безпеки.

"Такі патрулювання будуть мати регулярний характер, адже місії В-52 в небі України є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великобританії. Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії", - оголосили в командуванні.

Таким чином стратегічні партнери України натякнули вкотре російському агресору, що Київ не лишатиметься наодинці проти Кремля, Чорна та Азовське моря не перетворяться на так звані "внутрішні озера" РФ.

Нагадаємо, це не перший акт підтримки України з боку Сполучених Штатів, в американському уряді узгодили також виділення значної суми грошей для надання Києву потужної сучасної зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Пентагоні оперативно відреагували на новий скандал, спровокований Росією. Міністерство оборони США жорстко розкритикувало російських військових за "навмисну провокаційну та агресивну поведінку" після зіткнення американської та російської бронетехніки на сході Сирії.

Напередодні в соціальних мережах опублікували відео цього резонансного інциденту — видно, як росіяни на БТР і бронеавтомобілі переслідували патруль армії США і заблокували його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?