Україна та Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі

Україна та Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш підписали угоду про вільну торгівлю між країнами. На церемонії також були присутні президенти країн.

Джерело: трансляція підписання угоди Офісу президента

Вільна торгівля між Туреччиною та Україною

Ще у 2010 році Україна і Туреччина узгодили угоду про зону вільної торгівлі, проте тоді не вийшло домовитися про тарифи, які будуть застосовуватись до різних груп товарів.

В українському уряді раніше повідомляли, що ця угода забезпечить розвиток торговельно-економічного співробітництва між Туреччиною та Україною та відкриє нові ринки збуту для українського бізнесу.

Також президенти підписали угоду про розширення виробництва ударних безпілотників Bayraktar.

Особливу увагу ми сьогодні приділили співпраці в авіаційній та оборонній промисловості. Це один із локомотивів нашого стратегічного партнерства. Наша мета – реалізація конкретних проєктів створення спільних підприємств, обмін досвідом, обмін технологіями. Сьогодні підписано угоду, яка розширить виробництво безпілотних літальних апаратів, - сказав Зеленський під час брифінгу.

Візит до Києва президента Туреччини

Сьогодні до Києва приїхали президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган з дружиною Еміне Ердоган. Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська зустріли їх у Маріїнському палаці.

Ердоган привітав почесний караул біля палацу українською мовою, сказавши «Слава Україні!». Після запланованих перемовин, президенти проведуть десяте засідання Стратегічної ради високого рівня.

Глави держав поспілкуються у форматі віч-на-віч. Після цього під головуванням Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана відбудеться десяте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Турецькою Республікою, - зазначили в ОП.

Раніше Ердоган висував пропозицію організувати в Туреччині зустріч Зеленського з Путіним і перенести засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі до Стамбулу.

Сьогодні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна підтримує пропозицію з переносу засідань. За його словами, під час попередніх консультацій українська сторона ствердно відповідала на ідею засідань у столиці Туреччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?