Україна терміново звернулася до Білорусі через вагнерівців - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна терміново звернулася до Білорусі через вагнерівців - що відбувається

Україна терміново звернулася до Білорусі через вагнерівців - що відбувається
Джерело:  online.ua

Білоруська влада продовжує утримувати групу російських найманців, затриманих наприкінці липня під Мінськом. Українська сторона наразі офіційно звернулася до сусідньої держави із запитом про екстрадицію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За офіційними даними, йдеться про екстрадицію 28 осіб. Загальна кількість заарештованих - 33. Українська влада підозрює їх в участі у терористичному угрупуванні за ч. 1 ст. 258-3 ККУ.

"Слідством встановлено, що ці особи брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", - наголосили в ОГПУ.

У відомстві нагадали, що зверталися до білоруської сторони ще наприкінці липня. Мінськ інформували, що незабаром розроблять усі необхідні документи для запиту про екстрадицію.

"6 серпня 2020 року Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в телефонній розмові з Генеральним прокурором Республіки Білорусь Олександром Конюком також підтвердила намір запитувати видачу 28 осіб. Питання щодо видачі запитуваних осіб вирішуватиметься компетентними органами Республіки Білорусь", - резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо, режим Олександра Лукашенка звинуватив "вагнерівців" у спробі дестабілізувати ситуацію в білорусі напередодні виборів 9 серпня. Дестабілізація насправді ж почалася вже із закриттям виборчих дільниць — кілька днів та ночей тривають по всій країні протести. Для цього найманці не знадобилися.

Як повідомляв ONLINE.UA, Лукашенко нещодавно змінив свою позицію щодо скандалу. 9 серпня, після того, як Лукашенко проголосував на виборах, він заявив журналістам, що домовився з президентом РФ Володимиром Путіним з приводу затриманих бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?