Україна ухвалила невідкладне рішення щодо ООС на Донбасі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ухвалила невідкладне рішення щодо ООС на Донбасі - що відбувається

Україна ухвалила невідкладне рішення щодо ООС на Донбасі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Командування Операції Об'єднаних сил оголосило про активну підготовку української сторони до режиму припинення вогню, який стає чинним з ночі у понеділок, 27 липня. Передбачається, що на Донбас перекинуть підрозділи, які укомплектували з бійців, що мають досвід миротворчих операцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на штаб ООС.

Згідно з офіційним оголошенням, йдеться про колишніх учасників миротворчих акцій Операції Об'єднаних сил.

"Передусім, такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил від виконання бойових завдань та попередити ймовірні провокації. Водночас, не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту, як це гарантує 51 стаття Статуту ООН", - наголосили в ООС.

Водночас українське командування нагадало, бійці ЗСУ попри домовленості про повне припинення вогню зможуть відповідати на провокації чи наступ ворога разі небезпеки здоров'ю чи життю. Для ймовірної відповіді створені додаткові резерви.

"Також з метою об’єктивного інформування українського суспільства та світової спільноти про поточну ситуацію у Донецькій та Луганській областях на різних ділянках лінії розмежування передбачена робота кореспондентів і знімальних груп вітчизняних та іноземних ЗМІ", - додали у штабі.

Нагадаємо, за домовленостями Тристоронньої контактної групи, режим припинення вогню стає чинним з 00:01 27 липня. Тим часом станом на 12:00 у неділю, 26 липня, ворог вже чотири рази обстріляв українські сили.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційна маріонеткова адміністрація виступила з гучною заявою. Бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" оголосили, що переходять до особливого режиму через припинення вогню 27 липня. Москва нібито передала наказ з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?