Україна увійшла до топ-40 наймогутніших країн світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна увійшла до топ-40 наймогутніших країн світу

Україна увійшла до топ-40 наймогутніших країн світу
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання U.S. News & World Report оприлюднило рейтинг наймогутніших країн світу за підсумками поточного 2019 року. Неважко здогадатися,що на першій щаблині у цьому списку США, другій – Росія, а на третій – Китай. Варто зазначити, що рейтинг складали аналітики BAV Group і Wharton School університету Пенсільванії, повідомляє ONLINE.UA.

Аналітики звертали увагу на декілька важливих факторів, серед яких: економіка, військова міць, політичний вплив, лідерство в світі, а також членство і участь у міжнародних альянсах.

Перша десятка рейтингу виглядає так:

  1. США;

  2. Росія;

  3. Китай;

  4. Німеччина;

  5. Велика Британія;

  6. Франція;

  7. Японія;

  8. Ізраїль;

  9. Саудівська Аравія;

  10. Південна Корея.

Варто зазначити, що Україна в цьому рейтингу посіла 39-те місце. За нею розташувалися Фінляндія, Греція, Оман, Казахстан, Польща, Португалія, Сербія, Чехія, Румунія, Угорщина, Болгарія, Хорватія тощо. Що цікаво, кращими від України визнали Люксембург, Білорусь, В’єтнам, Південну Африку, Єгипет, Катар, Пакистан, Ірак, Іран та інші держави.

Нагадаємо, U.S. News & World Report – журнал, що веде свою історію від 1933 року. Останні 35 років ним володіє будівельний магнат і видавець Мортімер Цукерман. Видання має редакцію у Вашингтоні та штаб-квартиру в Нью-Йорку. Його щомісячна аудиторія нараховує десятки мільйонів унікальних читачів, які переглядають сотні мільйонів статей.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Україна посіла 96-е місце в світовому рейтингу добробуту із 167 країн. Варто зазначити, що порівняно з минулим роком наша країна піднялися на три позиції (з 99-го місця).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?