Україна в ООН попередила світ про глобальні наслідки агресії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна в ООН попередила світ про глобальні наслідки агресії РФ

Україна в ООН попередила світ про глобальні наслідки агресії РФ
Джерело:  online.ua

23 лютого відбувається засідання Генеральної Асамблеї ООН, де делегати обговорюють кризу та триваючу агресію Росії проти України.

Джерело: трансляція засідання ООН

Кулеба попередив світ про наслідки агресії РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив на Генеральній асамблеї про агресію Росії, закликаючи інших делегатів, що криза стосується всіх.

Я попереджаю кожну націю в цій шановній палаті, ніхто не зможе пережити цю кризу, якщо президент Путін вирішить, що він може рухатися вперед зі своєю агресією проти України. Ваші уряди та народ зіткнуться з болісними наслідками.

Представник Росії в ООН Василь Небензя також виступив під час зустрічі, звинувативши Україну в антиросійських настроях та був видимо незадоволений участю ООН в кризі, що спровокувала Росія.

Під час свого виступу Небензя звинуватив Україну в геноциді та порушеннях прав людини щодо тих, хто живе на Донбасі. Цю заяву кілька джерел вже відмічали як неправдиву.

Небензя також поставив під сумнів назву засідання Асамблеї ООН – “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України”, стверджуючи, що назва має відображати втрату Україною території через ставлення до власних громадян.

Ми закликаємо вас сьогодні зосередити зусилля на тому, щоб опанувати Київ та утримати його від нової військової авантюри, яка може дуже дорого коштувати цілій Україні. Дякую, - сказав Небензя.

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд також раніше говорила про українську кризу, розповідаючи про жахливі наслідки вторгнення Росії в Україну для обох країн і світової спільноти.

Звичайним росіянам варто запитати себе, скільки жителів Росії готовий пожертвувати Путін, щоб прогодувати свої амбіції. Якщо Росія продовжить цей шлях, вона може ... створити нову кризу з біженцями, в результаті якої буде переміщено ще 5 мільйонів людей.

Томас-Грінфілд також додала, що російське вторгнення - це те, від чого жодна країна-член ООН не може відвернути погляду:

Історія говорить нам, що дивитися в інший бік, зрештою, є більш дорогим шляхом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?