Україна веде переговори щодо американської вакцини J&J: що відомо про препарат
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна веде переговори щодо американської вакцини J&J: що відомо про препарат

Україна веде переговори щодо американської вакцини J&J: що відомо про препарат
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства охорони України підтримують переговори зі Сполученими Штатами з приводу вакцини проти коронавірусу COVID-19. Офіційний представник Києва в атлантичній державі Володимир Єльченко підтвердив контакти з компанією Johnson & Johnson. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію брифінгу дипломата.

За його словами, на рівні посольств двох країн переговори розпочалися влітку 2020 року.

"Починаючи з кінця липня я провів відеотелефонні розмови з керівництвом компаній Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson ... Далі справа вже була за Міністерством охорони здоров'я України та іншими нашими міністерствами і відомствами. Це вже питання комерційні – щодо ціни, надійності вакцин", - пояснив Єльченко.

Дипломат не розкрив жодних додаткових подробиць та послався лише на роботу “на професійному рівні”. Контактують представники американських компаній та представники МОЗ напряму.

Нагадаємо, вакцина компанії Johnson & Johnson всередині осени торік завершила другу фазу досліджень. Передбачалося, що третя вирішальна стадія клінічних випробувань продемонструє попередні результати вже у січні.

Згідно з відомостями видання Time, вакцина американського розробника характерна лише одним щепленням. Дані досліджень станом на середину січня вказують, що 90% учасників випробувань відзначилися імунітетом проти COVID-19 у перші 29 днів після отримання дози.

За підсумками 57 днів імунну відповідь проти коронавірусу вже мали усі добровольці. Захист був наявний упродовж всіх 71 днів випробувань.

“Якщо подивитися на антитіла, можна побачити надію та добрі ознаки, що вакцина спрацює”, - цитує видання головного наукового керівника J&J Пола Стоффельса.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Міністерства охорони здоров’я підтвердили початок переговорів щодо придбання партій ще однієї вакцини проти коронавірусу COVID-19. У відомстві пояснили, що йдеться про потужності виробництва в Індії — компанію Serum Institute.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?