Україна відкриває кордони для авіарейсів - що про це відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відкриває кордони для авіарейсів - що про це відомо

Україна відкриває кордони для авіарейсів - що про це відомо
Джерело:  online.ua

В Україні попри локальні спалахи коронавірусу COVID-19 триває новий етап послаблень карантину. У Кабінеті міністрів ухвалили нове важливе рішення щодо відновлення авіасполучення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра інфраструктури Владислава Криклія у Facebook.

За його словами, українці зможуть вилітати за кордон в окремі країни вже з понеділка, 15 червня.

"Сьогодні (12 червня - ONLINE.UA) уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення", - пояснив Криклій.

Згідно з офіційними даними, з 15 червня громадяни України можуть подорожувати до Албанії та Сполучених Штатів без жодних обмежень на кордоні. Перельоти до Великої Британії можливі за умови дотримання 14-денного карантину. У Туреччину можливо прилетіти без обмежень на кордоні, але по прибуттю необхідно пройти тестування на COVID-19.

Інший етап відкриття повітряного сполучення передбачається 27 червня. З цього дня українцям дозволять відвідати Туніс (із тестуванням по прибуттю).

Низка інших країн готова обговорити відкриття кордонів за умови покращення ситуації в Україні. Серед них — Грузія, Греція, Кіпр, Чорногорія. Йдеться про поновлення рейсів з 1 липня.

Нагадаємо, авіасполучення з іншими країнами заблокували через пандемію коронавірусу у березні. З того часу організовували лише евакуацію українців з-за кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві з нещодавнього часу реєструють новий потужний спалах коронавірусу COVID-19. Це, ймовірно, причинить посилення карантинних обмежень — на тлі послаблень в інших регіонах. За словами мера столиці Віталія Кличка, КМДА готова повернути певні обмеження. Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?