Україна відкриває КПВВ на Донбасі - коли і де почнуть пропускати громадян
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відкриває КПВВ на Донбасі - коли і де почнуть пропускати громадян

Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ прийняли рішення частково відкрити КПВВ на Донбасі. Лінію розмежування в зоні ООС вже можна буде перетнути після 10 червня. Які пункти пропуску відкриють, поки невідомо. Детальна інформація та умови роботи КПВВ будуть оприлюднені найближчим часом. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак 2 червня на нараді з президентом України Володимиром Зеленським, передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Уже готують до відкриття перші контрольні пункти в'їзду та виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в зоні проведення ООС після 10 червня", - повідомив Хомчак.

Таке рішення було прийнято на тлі епідеміологічної ситуації з коронавірусів в Україні, що поліпшується. Зеленський на нараді зазначив, що Україні вдалося порівняно непогано пройти першу хвилю пандемії, завдяки чому майже у всій країні вдалося ввести адаптивний карантин, крім Львівської, Рівненської та Чернівецької областей.

Нагадаємо, Україна закрила всі КПВВ на Донбасі з 22 березня. Такі жорсткі обмеження були введені з метою недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції. Перетнути КПВВ зараз можна тільки у виняткових випадках, при наявності критично важливих життєвих обставин і відповідних підтвердних документів. Рішення про пропуск людей через лінію розмежування приймається індивідуально керівництвом ООС. Карантин в зоні ООС планували продовжити до 22 червня, але командування вирішило поступово відкривати пункти і почати пропуск людей раніше, так як ситуація з коронавірусом стабілізувалася.

Напередодні, Організація Об'єднаних Націй закликала Україну вирішити проблему з перетином лінії розмежування на Донбасі в умовах карантинних обмежень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 червня всі КПВВ на Донбасі переходять на новий режим роботи. Пункти пропуску працюватимуть за літнім графіком - пропуск громадян буде здійснюватися з 6:00 до 20:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?