Україна відповіла на нахабні погрози команди Путіна - усі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відповіла на нахабні погрози команди Путіна - усі деталі

Україна відповіла на нахабні погрози команди Путіна - усі деталі
Джерело:  online.ua

Міноборони України звернуло увагу на те, що команда російського президента Володимира Путіна почала публічно погрожувати Україні тим, що буде постачати на окупований Донбас озброєння для бойовиків "офіційно". Офіційний Київ наголосив, що це стане свідченням прямої збройної агресії окупантів. Окрім того, в українському відомстві підрахували, скільки озброєння Росія передала своїм найманцям на Донбасі неофіційно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони України.

"В Росії лунають політичні заяви стосовно постачання зброї на Донбас у разі отримання Україною військової допомоги від США. Однак РФ вже сьомий рік поспіль веде війну проти України", - нагадали в українському відомстві.

У Міноборони опублікували дані про кількість російської зброї на Сході України:

  • Танки – 480 одиниць;

  • бойові броньовані машини – понад 900 одиниць;

  • гармати і гаубиці – майже 450 одиниць;

  • міномети – майже 300 одиниць;

  • реактивні системи залпового вогню – майже 210;

  • засоби протиповітряної оборони – майже 700;

  • протитанкові засоби — майже 450.

"Усю цю зброю Росія застосовує у воєнних діях проти України. Російське озброєння завезли в Україну через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави", - зазначає українська влада.

За словами представників Міноборони, від початку агресії все це озброєння та бойова техніка використовуються не лише проти військовослужбовців ЗСУ та інших військових, а й проти мирного населення Донбасу.

"Відтак, якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави. Україна, відповідно міжнародних договорів, отримує технічну допомогу від держав-партнерів. І цьогорічна ситуація – не виняток. Україна вдячна міжнародним партнерам за підтримку у боротьбі проти агресора", – наголосили в українському відомстві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий глава української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук виступив з несподіваною заявою про Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?