Україна відзначає День соборності: з'явилося привітання Порошенко
Категорія
Культура
Дата публікації

Україна відзначає День соборності: з'явилося привітання Порошенко

Україна відзначає День соборності: з'явилося привітання Порошенко
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 22 січня, відзначається День соборності України — саме в цей день у 1919 році було проголошено Акт возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
Офіційно День соборності відзначається з 1999 року.
Зі святом українців вже привітав президент України Петро Порошенко.
"Слава Україні, соборної, єдиної, неподільної Україні! Вітаю з Днем Соборності!" – написав глава держави у своєму Facebook опублікував відповідне відео.


Читайте також: Бійці АТО прямо на передовій яскраво привітали волонтерів: з'явилося відео


Свято встановлено в Україні "... враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави ..." згідно з Указом Президента України "Про День соборності України" від 21 січня 1999 року.
В цей день також згадують подію, яка відбулася роком раніше: 22 січня 1918 року був ухвалений IV Універсал Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність УНР.
Однією з перших масових акцій в честь Дня соборності був "живий ланцюг", якій у 1990 році люди, взявшись за руки, з'єднали кордони України.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Верховная Рада підтримала введення нового свята — Дня українського добровольця, що святкуватиметься 14 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?