Україна виграла новий суд у справі Приватбанку - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна виграла новий суд у справі Приватбанку - що відомо

Україна виграла новий суд у справі Приватбанку - що відомо
Джерело:  online.ua

Україна здобула ще одну перемогу в суді у справі про націоналізацію Приватбанку. Третій апеляційний адміністративний суд 29 січня визнав законність визнання компанії "Гарант Метиз Інвест" пов'язаною з Приватбанком особою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НБУ.

У Нацбанку пояснили, що виграний суд проводився щодо компанії "Гарант Метиз Інвест", яку НБУ в 2016 визнав пов'язаною з Приватбанком особою, що дозволило націоналізувати Приватбанк, передавши всі 100% акцій державі за 1 гривню. Це рішення "Гарант Метиз Інвест" оскаржила і 28 жовтня 2019 року виграла суд, який скасував рішення Нацбанку. Україна подала апеляцію на це рішення, тому що воно підриває законність націоналізації Приватбанку. У цьому суді НБУ виграв і довів, що мав право змінювати депозити компанії на акції Приватбанку, які в підсумку передали державі.

"Національний банк сподівається, що зазначена судова практика буде застосовуватися іншими судами при розгляді відповідних позовів щодо оскарження питань пов'язаності з Приватбанком. На сьогодні в Національний банк було подано більше 40 позовів про оскарження пов'язаності з Приватбанком", - йдеться в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, на початку грудня Шостий апеляційний адміністративний суд переніс розгляд апеляції про законність націоналізації Приватбанку на 2020 рік. Суд прийняв рішення призупинити розгляд справи за позовом Коломойського поки не буде розглянуто інше судову справу в іншому українському суді. Розгляд цієї справи Верховний суд переніс на 31 січня 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НБУ зробили тривожну заяву про повернення Приватбанку його колишньому власнику Ігорю Коломойському. Заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова допускає, що суд може прийняти рішення на користь Ігоря Коломойського і визнати націоналізацію Приватбанку незаконною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?