Україна виключає надання особливого статусу ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна виключає надання особливого статусу ОРДЛО

Україна виключає надання особливого статусу ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна не збирається надавати особливий статус окупованим територіям Донбасу, як того вимагає Кремль, спотворюючі зміст Мінських домовленностей.

Джерело: Rzeczpospolita

Україна не піддасться на шантаж Кремля 

Жоден регіон України не матиме права вето на загальнодержавні рішення. Це висічено на камені! Так що ніякого особливого статусу, як уявляє Росія, ніякого права вето не буде. Ми проводимо дуже глибоку реформу децентралізації, готові працювати над реалізацією Мінських угод. Проте Мінські угоди починаються з питань безпеки. Політична частина там стоїть на другому місці. Тому всі повинні насамперед зосередитися на безпеці, - заявив Кулеба, відповідаючи на запитання журналістів.

Між тим у Держдепі США повідомили, що поки не бачать результатів переговорів з РФ щодо зниження напруги навколо України, тож Вашингтон приймає рішення про посилення військової присутності на східному фланзі НАТО.

Так, речник Держдепу Нед Прайс відзначив необхідність посилення військової присутності у Східній Європі.

Нед Прайс (фото - wikimedia.org)

Ми говоримо про це вже кілька тижнів, і насправді ми зробили конкретні кроки, деякі з них були оголошені Міністерством оборони, щодо приведення тисяч американських військовослужбовців, в стан підвищеної готовності в разі необхідності, - заявив Прайс.

Він зауважив, що США та союзники готуються до збройної агресії РФ проти України.

Ми продовжимо робити кроки, щоб... посилити - в оборонному плані - східний фланг НАТО, тому що ми згодні з тим, що це важливо, зауважив спікер Держдепу.

За його словами, США та західні партнери надали Україні беспрецедентну військову та фінансову допомогу у галузі безпеки.

Крім того, адміністрація видала прискорений дозвіл на постачання американського озброєння балтійським союзникам і в Україну.

Ми робимо кроки в дусі оборони і стримування, тісно співпрацюючи з нашими союзниками на східному фланзі, щоб заспокоїти їх і зміцнити їх власну оборону, - зауважив Прайс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?