Україна вимагає арешту путінських бойовиків у Білорусі - офіційна заява
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає арешту путінських бойовиків у Білорусі - офіційна заява

Україна вимагає арешту путінських бойовиків у Білорусі - офіційна заява
Джерело:  online.ua

Білоруська влада затримала групу осіб, які можуть належати до злочинної ПВК Вагнера. Вже у п'ятницю, 31 липня, офіс генерального прокурора звернувся до Мінська із вимогами заарештувати фігурантів інциденту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу структури.

"Офіс генерального прокурора на підставі Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави", - пояснили у відомстві.

За офіційними даними, 28 особам, з яких 9 володіють українським громадянством, оголосили підозру за ст. 258-3 ККУ — участь у терористичному угрупуванні.

"Таким чином, українська сторона висловила намір вимагати видачі цих осіб в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі", - додали в офісі.

Наразі українські посадовці займаються розробкою документів, які необхідні для відправлення запитів про екстрадицію. Крапку в цьому питанні ставитимуть компетентні органи Білорусі.

Адміністрація президента Олександра Лукашенка назвала цю групу лише частиною масивної кампанії, яка спрямована на дестабілізацію, заворушення й "революцію".

Водночас Москва відмовилась визнавати їхнє українське громадянство, що можна побачити з тверджень речника Кремля Дмитра Пєскова.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі причетність до затриманих спростували, однак 31 липня президент Володимир Путін провів нараду найвищого рівня. Лідер провів обговорення резонансного інциденту з топпредставниками влади. Він перебував у своїй резиденції, бесіда була дистанційною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?