Україна вимагає невідкладного засідання підгрупи ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вимагає невідкладного засідання підгрупи ТКГ

Україна вимагає невідкладного засідання підгрупи ТКГ
Джерело:  online.ua

Українська делегація в Тристоронній контактній групі подала запит на позачергове засідання підгрупи, повідомив спікер ТКГ Олексій Арестович. Темою скликання називає порушення перемир'я з боку підтримуваних Росією бойовиків та Збройних сил самої РФ. 

Джерело: "Новини Донбасу"

 Арестович проаналізував статистику з обстрілами і зазначив, що лише за минулий тиждень поранені четверо бійців ЗСУ, двоє з них у важкому стані. Він зазначив:

Ми зробили запит на проведення позачергових консультацій у форматі робочої підгрупи з безпеки ТКГ на сьогодні, 28 грудня, для обговорення питань систематичного порушення з боку Збройних сил РФ/ОРДЛО і фактичної відсутності деескалації напруженості на лінії розмежування після попереднього засідання ТКГ 22 грудня.

— Олексій Арестович

Станом на сьогодні,  Збройні сили РФ/ОРДЛО відмовилися від участі в запропонованих консультаціях, додав Арестович.

Переговори ОБСЄ з представниками ОРДЛО щодо "режиму тиші"

Нагадаємо, пять днів тому Тристороння контактна група "висловила рішучість" щодо дотримання на Донбасі режиму припинення вогню. Таку заяву зробив представник ОБСЄ Мікко Кіннунен. Зауважимо, озвучуючи таку домовленість, він спирався на переговори з представниками ОРДЛО:

На сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України пріоритет було віддано питанню безпеки та, зокрема, дотриманню режиму припинення вогню.

— Мікко Кінунен, представник ОБСЄ

Зі свого боку, у Міноборони України дали зрозуміти, що, як і супротивники, також дотримуватимуться "тиші", при цьому назвали умову

ЗСУ запевняють щодо своєї позиції послідовно і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, передбачених вищевказаними заходами, в тому числі щодо умов відкриття вогню у відповідь.

— Міноборони України

Існує цілий пласт ініціатив від ветеранів війни на Донбасі, одна з таких — проєкт “По азимуту” від учасника оборони Донецького Аеропорту Дмитра Вербича. Ось як описують учасникsв цих мандрівок, зафіксованих на камеру, самі ветерани:

Колишні воїни АТО, волонтери, медики, які обожнюють активний, екстремальний відпочинок, мандрівки з рюкзаком та компасом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?