Україна вимагає повної транспортної блокади РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна вимагає повної транспортної блокади РФ

Україна вимагає повної транспортної блокади РФ
Джерело:  online.ua

Глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що Україна наразі прагне, аби світова спільнота ввела повну транспорту блокаду РФ через влаштовану Кремлем війну.

Джерело: Telegram-канал Мінінфраструктури

Україна вимагає повної транспортної блокади РФ 

Кубраков підкреслив, що наразі заблокована авіатранспортна система країни-агресора, закритий авіапростір ЄС та США, а також багатьох інших країн.

Вже зараз для суден агресора починають закривати порти. Відповідне рішення для суден Росії, і навіть всіх, хто пов'язані з нею, прийняла Великобританія. Очікуємо, що найближчим часом до неї приєднаються усі наші західні партнери, - наголосив міністр.

Глава Мінінфраструктури звернув увагу, що перевезення до РФ припинила одна з найбільших судноплавних компаній світу, данська Maersk. У портах Бельгії відмовились обробляти російські вантажні кораблі.

У той же час Україна отримала підтвердження готовності пропускати українські транспортні засоби без міжнародних дозволів від Польщі, Болгарії, Грузії, Румунії та Туреччини.

Ми домовилися з прикордонниками, щоб водіїв вантажівок, які доставлятимуть допомогу для України, пропускали через державний кордон. Усі водії вантажівок, які бажають допомогти країні, сміливо можуть це робити, - зазначив Кубраков.

Олександр Кубраков (фото - facebook.com/oleksandr.kubrakov)

Він додав, що охочі допомогти з-за кордону можуть звертатися до посольств України чи визначені урядом хаби для гуманітарної допомоги.

Евакуаційні рейси Укрзалізниці зараз здійснюються з гарячих точок у великі транспортні хаби. Вже сьогодні запустили дизель-поїзди за маршрутом Львів - Ковель - Ягодин - Пагорб, - зазначив міністр.

За його словами, наразі залізничні перевізники у Польщі, Німеччині, Словаччині, Чехії та Австрії згодні безкоштовно перевозити українських біженців.

Укравтодор системно працює над формуванням "зелених коридорів" дорогами України, які мають забезпечувати рух вантажів, евакуацію людей та одночасно перешкоджати ворогові. Укрпошта з кожним днем відновлює коло робіт. У селах графік руху обмежений, щоб мати можливість 5 березня виплатити пенсії та субсидії. Вся інформація про графік роботи відділень тепер оновлюється на сайті, - зазначив Кубраков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?