Україна вимагає вибачень від Словаччини через заяву про Закарпаття та РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає вибачень від Словаччини через заяву про Закарпаття та РФ

Україна вимагає вибачень від Словаччини через заяву про Закарпаття та РФ
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ вимагає офіційних вибачень від прем’єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича через недипломатичний жарт про обіцянку віддати Закарпаття Росії в обмін на скандальну російську вакцину "Спутник V". Згідно з останніми даними, в МЗС навіть запросили тимчасового повіреного у справах Словаччини Матуша Корбу, якому висловлено протест через некоректні висловлювання Матовича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин" - розповідають в українському дипломатичному відомстві.

За словами українських дипломатів, недоречні слова глави словацького уряду дисонують з послідовною позицією Словаччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

"МЗС України вимагає офіційних вибачень від прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання" - наголошують представники МЗС.

Як уже згадувалося раніше, під час радіоінтерв’ю на запитання журналіста, що глава словацького уряду пообіцяв росіянам за постачання вакцини, Матович відповів: "Закарпатську Україну". Потім Ігор Матович дав зрозуміти, що пожартував, і запевнив, що не давав росіянам жодних обіцянок.

На жарти останнього миттєво відрегаував глава МЗС Дмитро Кулеба. Він звернув увагу на те, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує "надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною".

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, в Словаччині розгорілася політична криза  після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини "Спутник V". Згідно з останніми даними, очільниця партії Za Ludí (За народ) Вероніка Ремішова публічно жорстко розкритикувала присутність прем’єр-міністра Ігоря Матовича в аеропорту і пресконференцією з приводу доставки російських вакцин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?