Україна вироблятиме важке озброєння і техніку щонайменше з шістьма країнами НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вироблятиме важке озброєння і техніку щонайменше з шістьма країнами НАТО

Україна вироблятиме важке озброєння і техніку щонайменше з шістьма країнами НАТО
Джерело:  online.ua

Укроборонпром повідомив, що Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО і вироблятиме спільно з 6-ма країнами Альянсу озброєння та військову техніку.

Джерело: Укроборонпром

Україна збільшує виробництво боєприпасів разом з країнами НАТО

У концерні повідомили, що Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО.

Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу. Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кількома, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних.

Буде створено спільні оборонні підприємства, будуються лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляються броньована техніка й реактивні системи залпового вогню.

Також спільно з країнами НАТО розробляються нові високотехнологічні зразки озброєння.

Однією з останніх укладених угод була угода з Чехією.

Державний концерн «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці при Міністерстві оборони Чеської Республіки домовились про створення спільного оборонного кластеру. Це відбулося згідно з досягнутими домовленостями між Президентом України Володимиром Зеленським та чеським Прем’єр-міністром Петром Фіалою.

Ця угода передбачає:

  • виробництво військової техніки;

  • збільшення обсягів виготовлення боєприпасів різних калібрів;

  • розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту озброєння та техніки;

  • співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

Укроборонпром налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 міліметрів, а також міни калібру 120-мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО.

Боєприпаси, вироблені Укроборонпромом, мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?