Україна висловила рішучий протест блокади РФ Чорного та Азовського морів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна висловила рішучий протест блокади РФ Чорного та Азовського морів

Україна висловила рішучий протест блокади РФ Чорного та Азовського морів
Джерело:  online.ua

Україна відреагувала на плани Росії перекрити значні частини акваторій Чорного та Азовського морів задля військових навчань. У МЗС зазначили, що це частина гібридної війни, яка може мати економічні наслідки для України.

Джерело: пресслужба МЗС

У міністерстві закордонних справ України рішуче засудили рішення Росії щодо блокування частини акваторій Чорного та Азовського морів і Керченської протоки для проведення там військових навчань.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань, - повідомили в міністерстві.

Там зазначили, що площа, яку Росія перекрила для своїх військових маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях. Уточнюється, що йдеться про суттєве і необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, передусім торговельного, що може викликати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України.

У МЗС назвали такі дії РФ частиною гібридної війни проти України і нагадали про їх неприпустимість.

Вони демонструють неприкриту зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права, - зазначили в МЗС.

Також Україна звернеться до країн-сусідок по Чорному морю, аби отримати від них оцінку та відповідь на дії Росії.

Блокування РФ акваторій РФ Чорного та Азовського морів

Нагадаємо, що ввечері 9 лютого з’явилася інформація про те, що Росія перекриє райони Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань протягом 13-19 лютого.

На карті можна побачити, що РФ не передбачила коридорів для проходу торговельних суден. Востаннє таке траплялося у 2014 році під час окупації Криму.

Також повністю перекрити прохід до Азовського моря через Керченську протоку.

Раніше повідомлялося, що до Чорного моря відправили шість військових кораблів РФ.

Усього Росія готується перекинути на навчання кораблі з Балтійського, Каспійського та Середземного морів.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?