Україна висунула головну умову щодо можливих миротворчих місій
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна висунула головну умову щодо можливих миротворчих місій

Україна висунула головну умову щодо можливих миротворчих місій
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звертає увагу міжнародної спільноти на те, що ключова вимога до потенційної миротворчої місії в Україні - у тому, що вона не повинна заморожувати конфлікт і закріплювати нинішні позиції сторін. 

Джерело: "ЄП"

Кулеба назвав головну умову щодо можливих миротворчих місій

За словами українського дипломата, команді Володимира Зеленського потрібно мати різні рішення для усіх можливих сценаріїв.

Безумовно, ініціативи від польського уряду (щодо потенційної миротворчої місії. - Ред.) корисні, тому що Польща є членом НАТО і може просувати їх всередині Альянсу. Але у нас є одне застереження до будь-якої ініціативи, які озвучуються тією чи іншою країною: ці ініціативи не повинні заморожувати конфлікт. З 24 лютого додаткові території України стали тимчасово окупованими. Наша принципова позиція полягає у тому, що Росія має вийти на позиції, які вона займала станом на 23 лютого. Відповідно, жодна ініціатива, яка буде фіксувати статус-кво, не відповідає українським інтересам, - підкреслив очільник МЗС України.

За словами Дмитра Кулеби, під час візиту він детально обговорив ідею офіційної Варшави з віцепрем’єром Ярославом Качинським й дійшов висновку, що Польща має повне розуміння української позиції і щиро хоче допомогти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?