Україна висунула Кремлю безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна висунула Кремлю безкомпромісну вимогу

Україна висунула Кремлю безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

МЗС України вимагає від російської влади невідкладно приступити до безумовного виконання усіх взятих зобов’язань на тлі шостої річниці початку збройної агресії Російської Федерації. Відомство опублікувало спеціальну заяву, у якій вимагає негайно припинити вогнь та розпочати врегулювання ситуації на Донбасі на основі домовленостей, досягнутих у рамках міжнародних форматів, передає ONLINE.UA.

Як відомо, війська Путіна 20 лютого 2014 року розпочали окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. РФ тоді порушила порушила основоположні принципи міжнародного права:

  • принципи незастосування сили чи погрози силою;

  • поваги до суверенітету і територіальної цілісності незалежних держав;

  • непорушення кордонів.

"Наслідки міжнародного злочину – трагічні: окупація частини території України, десятки тисяч загиблих і поранених, півтора мільйони внутрішньо переміщених та мільйони українських громадян, змушених жити на тимчасово окупованих територіях в умовах терору та системних порушень прав людини. Вже сам прояв української ідентичності є тяжким злочином в очах окупантів. Репресій зазнає корінний народ Криму – кримські татари", - наголошують в МЗС.

Окрім того, міністерство назвало злочини, які вчинили окупанти:

  • проведення незаконного призову до російських збройних сил;

  • системна політики переселення мешканців Росії на тимчасово окуповані українські території;

  • примусова паспортизація громадян України;

  • прискорена мілітаризація окупованих територій.

Варто звернути увагу на те, що РФ нахабно продовжує роздавати свої паспорти на тимчасово окупованому Донбасі попри реакцію світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ДБР виступило з важливою заявою щодо розслідування справ Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?