Україна висунула НАТО ще одну вимогу щодо ПДЧ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна висунула НАТО ще одну вимогу щодо ПДЧ

Україна висунула НАТО ще одну вимогу щодо ПДЧ
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висунула нову вимогу керівництву НАТО. Вона вимагає, щоб Альянсі нарешті розпочав консультації про надання Україні Плану дій щодо членства в блоці.

Джерело:  Foreign Policy

Про що попередила Стефанішіина

На переконання чиновниці, нинішній підхід Альянсу щодо нашої країни, який базуєтЬся на глибшій інтеграції в обмін на подальші реформи, недостатній та ігнорує гравітаційну силу команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Дипломатка також звернула увагу міжнародної спільноти на те, що з 2008 року, часу проведення Бухарестського саміту, коли Києву відмовили у наданні ПДЧ, наша країна стала незворотно демократичною і провела чимало важливих реформ.

"Євроатлантична інтеграція - це не нагорода за правильні реформи. Це єдиний спосіб для України досягнути успіху як держави, яка може захистити своїх громадян і свою територію. В Україні немає ілюзій, що за нас буде боротися хтось інший. Водночас чіткий шлях до членства в НАТО стане ключовим фактором перетворення пострадянського простору в безпечний, демократичний. У світлі інституційної та політичної трансформації України лідерам НАТО час почати консультації, щоб прокласти шлях до членства, як вони обіцяли в 2008 році", - наголосила Ольга Стефанішина.

На переконання дипломатки, головна спільна мета України й Альянсу - боротися з ворогами в регіоні, авторитаризмом і агресією, а тому "немає кращого місця для початку, ніж підтримати зусилля України зі зміцнення східного флангу НАТО, просуваючись вперед з її дорожньою картою до членства".

"Якщо НАТО не хоче поступитися своєю грою на шахівниці Росії, Альянс повинен діяти. Москва ж не пропустить своєї черги", - підсумувала Ольга Стефанішина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?