Україна висунула вимогу Німеччині на тлі скандалу навколо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна висунула вимогу Німеччині на тлі скандалу навколо Криму

Україна висунула вимогу Німеччині на тлі скандалу навколо Криму
Джерело:  online.ua

22 січня очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що останні заяви офіційного Берліну щодо неможливості передачі Україні оборонної зброї, безперспективності повернення Криму, вагання щодо відключення РФ від SWIFT — не відповідають рівню відносин і поточній безпековій ситуації.

Джерело: Twitter-сторінка Дмитра Кулеби

Кулеба заявив, що Німеччина заохочує РФ до нападу на Україну

Нині як ніколи важлива єдність Заходу щодо Росії. Для її досягнення і стримування РФ ми всі разом докладаємо величезних зусиль. Німецькі партнери мають припинити такими словами та діями підривати єдність і заохочувати Владіміра Путіна до нового нападу на Україну, - йдеться в заяві українського дипломата.

За словами Дмитра Кулеби, офіційний Київ вдячний німецькій владі за вже надану підтримку, яка не припиняється останні 8 років, а також за дипломатичні зусилля з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Але нинішні заяви Німеччини розчаровують і йдуть врозріз із цією підтримкою і зусиллями, - наголосив глава МЗС України.

Як уже згадувалося раніше, глава ВМС ФРН Шенбах під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара несподівано для всіх почав стверджувати, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

"Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями, — заявив глава ВМС ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?