Україна визнаватиме окремі документи з ОРДЛО - резонансне рішення уряду
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна визнаватиме окремі документи з ОРДЛО - резонансне рішення уряду

Україна визнаватиме окремі документи з ОРДЛО - резонансне рішення уряду

Офіційний Київ визнаватиме окремі довідки, які поширюють медичні та судово-медичні установи в ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Відповідна ініціатива була обговорена під час засідання Кабінету міністрів у четвер, 24 жовтня. Члени уряду ухвалили рішення.

Займатися підтвердженням чи відмовою довідок про смерть та народження з ОРДЛО буде спеціальна комісія. Уряд стверджує, що це не говорить про визнання окупаційної влади на Донбасі.

Чиновники послалися на "Намібійські винятки" ООН, а також закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", ухвалений 18 січня 2018 року.

Нагадаємо, українська влада не вважала офіційними документами будь-які "документи", що надають на неконтрольованих територіях Донеччини та Луганщини.

Як повідомляв ONLINE.UA, комітет Верховної Ради із соціальної політики закликав до скасування наявності "довідки переселенця" для отримання пенсій громадянами з ОРДЛО. Народні депутати вважають, що необхідно поліпшити для пенсіонерів умови отримання виплат. Також це добре вплине на ситуацію на КПВВ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?