Україна вперше отримала сплату за штраф через авіапереліт над Кримом
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вперше отримала сплату за штраф через авіапереліт над Кримом

Україна вперше отримала сплату за штраф через авіапереліт над Кримом
Джерело:  online.ua

Українська влада стягнула перший штраф за порушення авіапростору над окупованим Кримом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

За офіційними даними, протягом 5 років Київ намагається отримати штрафи з усіх іноземних компаній, літаки яких порушували простір. Той закритий з березня 2014 року.

"Відтоді кількість таких порушень перетнула позначку у 200 тисяч, і за жодне з них ніхто так і не поніс фінансової відповідальності. І лише тепер маємо перший випадок погашення штрафу за заборону використання повітряного простору України", - проінформувало командування.

Зокрема, порушником стало казахстанське акціонерне товариство "Авіакомпанія Euro-Asia Air". Після виявлення такого факту українська сторона звернулася до організації.

"На відміну від російських авіаліній, які щодня здійснюють близько ста зльотів-посадок у Криму і вперто не виплачують штрафи, казахські авіалінії визнали свою провину і добровільно сплатили ці кошти. Тож державний бюджет України нещодавно поповнився на 136 тисяч гривень", - пояснила Державіаслужба.

Загалом сума штрафів за порушення з боку цивільних літаків РФ сягнула 13 мільярдів гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні українські правоохоронні органи порушили кримінальну справу після запуску російських потягів до анексованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?