Україна вперше отримала стратегічну важливість для Пентагону - посол
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вперше отримала стратегічну важливість для Пентагону - посол

Україна вперше отримала стратегічну важливість для Пентагону - посол

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що в останні роки вперше за період відносин України та Штатів у Вашингтоні визнають стратегічну важливість відносин із Києвом, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Посол підкреслив, що в Білому домі усвідомлюють важливість того, що Україна стримує агресивні дії Росії та її просування далі на Захід.

"Якби це Америка робила, це б вимірювалося навіть не грошима, а людськими життями... Вперше за всі роки нашої взаємодії я можу це сказати, що в США – принаймні в Пентагоні та в розвідці – почали розглядати Україну як стратегічного партнера у сфері оборони і безпеки", - зауважив Чалий.

Окрім того, він переконаний, що американцям потрібний український досвід гібридної війни та досвід протидії новітнім типам озброєння.

"Очевидно, що для партнерів важливий наш досвід протидії інформаційним атакам, впливу на свідомість людей. Наприклад, росіяни намагаються регулювати настрої людей, підсиливши чи зменшивши тиск збройними засобами, додавши дезінформацію", - додав посол.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Пентагоні заявили, що військові США і НАТО  можуть не встигнути зупинити російські війська в разі їх вторгнення в Польщу і країни Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?