Україна врятувалася: іноземні аналітики повідомили чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна врятувалася: іноземні аналітики повідомили чудові новини

Україна врятувалася: іноземні аналітики повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

Згідно з оцінками рейтингового агентства R&I, українська економіка наразі є стабільною, тому кредитний рейтинг країни підвищився на 2 позиції. Економіка нашої країни тепер має менше ризиків стати дефолтною, передає ONLINE.UA.

В Мінфіні пояснюють, що такого результату вдалося досягти завдяки вдалому регулюванню доходів та витрат держави, а також контролю інфляції.

"Японське кредитне агентство зазначає, що українська економіка продовжує відновлюватись, а фіскальна позиція покращилась. Міжнародні резерви зростають і стійкість України до зовнішніх шоків покращується", – кажуть у Мінфіні.

Нагадаємо, кредитний рейтинг – головний показник платоспроможності країни за кредитами. Від нього також залежить вартість українських активів та цінних паперів компаній, а також відсоткова ставка для майбутніх кредитів. Чим вищий рейтинг – тим вигідніше брати кредит.
Раніше в України був рейтинг ССС+, що означав украй високий ризик інвестування. Тепер його підвищили на дві позиції до В+ (високий спекулятивний ризик).

Як повідомляв ONLINE.UA, національна валюта України з початку 2019 року настільки зміцнилася  до долара США, що це дало їй можливість очолити неофіційний рейтинг світових валют.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?