Перший День пам'яті захисників в Україні: зворушливі фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший День пам'яті захисників в Україні: зворушливі фото

Перший День пам'яті захисників в Україні: зворушливі фото
Джерело:  online.ua

Президент затвердив на 29 серпня День пам'яті захисників та у четвер Україна вперше вшанувала значну дату. Про це інформує ONLINE.UA.

Дата пов'язана з однією з найбільш трагічних сторінок війни на Донбасі - оточенням під Іловайськом, коли російський агресор відкрито атакував українську армію. Лише за один день 29 августа 2014 року загинули 223 бійці.

В містах та населених пунктах України були організовані урочисті заходи, присвячені загиблим.

Безпосередньо у Києві відповідний захід відвідали президент Володимир Зеленський та інші топ-посадовці. Зокрема, очільник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, міністр оборони Степан Полторак, секретар РНБО Олександр Данилюк.

Учасники, серед яких були й ветерани АТО разом з родичами загиблих, згадали поіменно кожну жертву підступного удару окупантів. Кожне ім'я супроводжувалося збройним салютом та ударом дзвону.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське командування заявило про співвідношення сторін під час іловайської трагедії лише в особистому складі 1 до 18 (ЗСУ до агресора). Відомо, що російські окупанти завдали удару після отримання гарантії на формування "зеленого коридору" для військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?