Україна втратила мільярд доларів - уже відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна втратила мільярд доларів - уже відома причина

Україна втратила мільярд доларів - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Заступник очільника НБУ Олег Чурій поділився з українцями шокуючими новинами. За його словами, лише від початку поточного року Нацбанк витратив 1 мільярд доларів, щоб втримати гривню на відносно стабільному рівні. Проте Чурій закликав не панікувати, оскільки загалом ситуація стабільна, а золотовалютні резерви країни досі перевищують 25 мільярдів доларів. Такою інформацією він поділився в ході брифінгу, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що регулятор досі залишається прихильником "плаваючого" курсу гривні, але має достатні резерви для "згладжування" кутів.

Олег Чурій пояснює, що через нестабільну ситуацію впродовж останніх двох тижнів загалом від початку року наша країна витратила майже мільярд доларів, щоб втримати гривню. Однак не потрібно забувати, що ситуація загалом позитивна, зокрема через 8 мільярдів доларів, які НБУ минулоріч викупив при зміцненні курсу гривні.

"Нині наші резерви на достатньому рівні – вони становлять понад 25 мільярдів доларів. Ми і надалі будемо продовжувати політику "згладжування коливань", адже це необхідно для збереження стабільності на валютному ринку", - каже представник Нацбанку.

За його словами, НБУ продає рівно стільки валюти, "скільки це потрібно". Більш відчутні проблеми з падінням курсу на валютному ринку Чурій пояснив труднощами з постачанням валюти в Україну, спричинених обмеженнями через коронавірус.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Рада ухвалила закон про скасування ЄСВ та відтермінування штрафів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?