Україна вже чекає - надійшли прекрасні новини з-за кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже чекає - надійшли прекрасні новини з-за кордону

Україна вже чекає - надійшли прекрасні новини з-за кордону
Джерело:  online.ua

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко на щоденній селекторній нараді президента з представниками Кабміну та державними відомствами поділився довгоочікуваними новинами. Він підкреслив, що вже цього тижня очікується прибуття в Україну семи літаків зі спецзасобами для протидії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

За словами Тимошенка, з початком тотального маскового режиму ці засоби індивідуального захисту повністю доступні в Інтернеті. Він також зазначив, що дещо повільніше маски доходять до аптек, де їх дуже швидко розкуповують.

"Україна нині виробляє майже 900 тисяч масок на добу. До того ж ми ще імпортуємо. Перевіряємо, як доходять маски до місцевих аптек", – зазначив глава МОЗ Максим Степанов.

Володимир Зеленський доручив негайно зібрати дані про потреби всіх аптечних мереж та за допомогою державних структур закупити стільки масок, скільки їм потрібно. Окрім того, український лідер звернув увагу на те, що жодна лікарня чи відділення зараз не можуть бути закриті.

"До нас доходить інформація то про закрите дитяче обласне відділення, то про закриття тубдиспансерів. На період епідемії коронавірусу ми не маємо права закривати лікарні чи зупиняти фінансування. Це було б жорстокою безвідповідальністю перед українцями", - поскаржився глава держави.

Варто звернути увагу на те, що Національна поліція заявила, що за період карантину значно зменшилася кількість злочинів, кількість дорожньо-транспортних пригод знизилася на 63%.

Окрім того, в ході наради детально доповіли про ситуацію з продуктовими ринками, які не припинили функціонування в Україні. Наразі на деяких з них відбувається неконтрольоване скупчення людей, що є величезним ризиком поширення коронавірусу. Команда Зеленського ухвалила рішення жорсткіше контролювати продуктові ринки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський звернувся до британського лідера Бориса Джонсона — він побажав якнайшвидшого одужання прем’єр-міністру Великої Британії, якого госпіталізували на 10-й день боротьби з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?