Україна вже перерахувала свої умови щодо виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вже перерахувала свої умови щодо виборів на Донбасі

Україна вже перерахувала свої умови щодо виборів на Донбасі
Джерело:  online.ua

5 листопада очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно підтвердив інформацію, що команда українського лідера Володимира Зеленського дійсно буде пропонувати російській стороні та ОБСЄ план, який включає проведення виборів на окупованій території у березні 2021 року. Однак, за словами українського дипломата, вони відбудуться лише за виконання чотирьох умов. Кулеба визнав існування такого плану дій, а також наголосив, що подібне планування є неминучим, якщо є бажання повернути окуповану територію під контроль держави. Про це глава МЗС повідомив під час традиційного брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Але дата 31 березня не має якогось символізму", — зауважив український дипломат.

За словами Дмитра Кулеби, є декілька чітких умов, за яких проведення виборів стане можливим.

"Перша умова – це те, що вибори мають відбутися тільки після відновлення контролю за українсько-російським кордоном. Друге – те, що вони мають відбутися за конституцією України. Третє – те, що вони мають відбутися за стандартами ОБСЄ і четверте – вибори мають проходити під спостереженням БДІПЛ ОБСЄ. Наша позиція щодо цього є незмінною", — пояснив очільник МЗС України.

Не можна не згадати про те, що офіційний Київ також нещодавно заявив про те, що хоче провести зустріч нормандської четвірки до кінця поточного року, однак поки ні очільник Кремля Володимир Путін, ні лідерка Німеччини Ангела Меркель, ні французький президент Еммануель Макрон не відреагували на цю пропозицію. Команда Зеленського наголосила, що хоче, щоб РФ, ФРН та Франція нарешті оцінили процес імплементації домовленостей: що зроблено, що не зроблено. Окрім того, Україна вимагає обов'язкового обговорення умови безпеки й політичні умови для місцевих виборів.

"Щоб було точно і зрозуміло сказано, що місцеві вибори в ОРДЛО можливі лише в певних відповідних умовах", — пояснив позицію офіційного Києва Леонід Кравчук, який є очільником делегації України в ТКГ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, про що йдеться в новому плані команди Володимира Зеленського щодо Донбасу, який отримав назву "План спільних кроків".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?