Україна закликає Німеччину надати військову допомогу та озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закликає Німеччину надати військову допомогу та озброєння

Україна закликає Німеччину надати військову допомогу та озброєння
Джерело:  online.ua

За словами посла України в Німеччині Андрія Мельника, новий німецький уряд повинен надати Києву оборонне озброєння з огляду на загрозу російського вторгнення.

Джерело:  Spiegel

Україна просить Німеччину розблокувати поставки озброєння

Зокрема, Мельник підкреслив, що Німеччина має таку ж історичну відповідальність за Україну, як і за Ізраїль.

Ми закликаємо уряд Німеччини відмовитися від існуючої позиції, яка з точки зору моралі абсолютно зайва, і терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням. У нас є право на самооборону, - заявив український дипломат.

За його словами, відмова німецького уряду від військової допомоги Україні в умовах російської агресії може негативно вплинути на відносини Києва та Берліна.

Окрім цього Мельник закликав владу Німеччини збільшити зусиллля, щоб Україна якомога швидше вступила до ЄС на НАТО.

Бо тільки в тому випадку, якщо Україна стане невіднятною частиною Північноатлантичного пакту, Путін назавжди позбавиться спокуси напасти на нас, - підкреслив дипломат.

Позиція НАТО та ЄС щодо загрози російського вторгнення в Україну

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Північноатлантичний альянс може вдатись до поступок РФ за результатами переговорів щодо системи глобальної безпеки.

Фото - nato.int

Про це повідомляє  Financial Times

Ми в минулому вже доводили, що можемо робити компроміси та знаходити з Росією розв’язання проблем, - заявив Столтенберг.

Між тим представники адміністрації президента США Джо Байдена повідомили про попередні результати першого раунду переговорів між Вашингтоном та Москвою щодо гарантій безпеки.

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.

Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.

Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".

За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?