Україна закриває кордон: для кого в РНБО зробили виключення
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закриває кордон: для кого в РНБО зробили виключення

Україна закриває кордон: для кого в РНБО зробили виключення
Джерело:  online.ua

Українці, які подорожують власним транспортом, зможуть в'їхати в Україну і після 17 березня, коли закриється кордон. Пункти пропуску для них будуть відкриті. Нові правила перетину кордону України на період карантину уточнила пресслужба РНБО, передає ONLINE.UA.

"17 березня 2020 року з 00 годин 00 хвилин протягом наступних двох тижнів буде закрито пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску будуть відкриті", - уточнили в РНБО.

Всіх українців, які зараз перебувають за межами України, закликали протягом трьох діб, до закриття кордону, повернутися додому. В РНБО пообіцяли, що в разі виникнення обставин надзвичайного характеру буде організовуватися доставка українських громадян спецрейсами.

Нагадаємо, з 15 березня Україна зупиняє залізничне сполучення з Польщею. Потяги скасували через рішення Варшави закрити кордони через епідемію коронавіруса. З 10 березня 2020 року через коронавірус вже закрила свої кордони для іноземців Румунія, з 11 березня - Угорщина, з 13 березня - Словаччина. З 15 березня закриє кордон Молдова, з 16 березня - Чехія. Обмеження передбачають повну заборону на в'їзд іноземців, а також на виїзд своїх громадян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна обмежила виїзд з ОРДЛО. Через КПВВ заборонили виїжджати українцям, які не мають реєстрації на підконтрольних Україні територіях. Жителі так званих "ЛНР" і "ДНР" не зможуть перетинати лінію розмежування на Донбасі, але пенсіонерам, які кожні 60 днів зобов'язані проходити верифікацію для отримання пенсій, пообіцяли спростити правила перевірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?