Україна закуповує техніку для війни у Росії: відео розбурхало мережу
Категорія
Події
Дата публікації

Україна закуповує техніку для війни у Росії: відео розбурхало мережу

Україна закуповує техніку для війни у Росії: відео розбурхало мережу
Джерело:  YouTube

Україна через посередників закуповує в Росії двигуни для військової техніки за завищеними цінами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування Слідство.інфо.
Автори зазначили, що закупівля двигунів проходила через чотирьох посередників.
"Молдавська компанія купила на заводі КамАЗ 20 двигунів, ця компанія ввезла ці двигуни в Молдову. Це молдавсько-українська компанія. Через кілька днів ці двигуни вона перепродала іншій компанії - "Автопрезенту", інша молдавська компанія перепродала третій, німецькій компанії, і німецька вже ввезла ці двигуни в Україну", - йдеться в розслідуванні.
Читайте також: Укра їнські військові випробовують нову техніку: опубліковано відео
При цьому, щоб не купувати мотори безпосередньо з Росії, дочірнє підприємство "Укроборонпрому" - "Укрінмаш" закупило 20 двигунів для БТР-80 через молдавські фірми-посередники.
Український оборонний концерн за ці двигуни заплатив за 15000 доларів.
Журналісти спробували з'ясувати, яка ціна двигунів в Молдові насправді і з'ясували, що їх можна купити не дорожче 10 000 євро за штуку.


Тим часом новину про закупівлі Україною комплектуючих для військової техніки в Росії з радістю підхопили російські пропагандистські ЗМІ, такі як РІА Новини і Life.ru.
Оцінили результати розслідування і користувачі соцмереж.





Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA відомий волонтер Віталій Дейнега розповів, що "Укроборонпром" був створений для крадіжки грошей на закупівлі і продажу військової техніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?