Україна запропонувала ЄС нову ініціативу щодо повернення Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна запропонувала ЄС нову ініціативу щодо повернення Криму

Україна запропонувала ЄС нову ініціативу щодо повернення Криму
Джерело:  online.ua

В українському уряді виступили з ініціативою створення посади спеціального представника з питань Криму на рівні Євросоюзу. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що офіційний Київ всіляко підтримує подібні ідеї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю дипломата агентству Anadolu.

За словами міністра, Євросоюз оцінюють в Україні як гарного партнера, Брюсселю необхідно звертати увагу на відповідні події, адже відбуваються вони на тому ж континенті.

"Ми хотіли б, щоб була введена позиція спеціального представника ЄС по Криму", - пояснив Кулеба.

Він наголосив, сучасний російський режим займається систематичним пригнічуванням меншин чи інших груп, які не згодні з окупованим статусом Криму.

"Росія зросійщує Крим. Меджліс кримських татар — представницький орган — заборонений. Навчання українською мовою є тільки 0,2% школярів Криму. Все це явне порушення міжнародного гуманітарного права", - нагадав Кулеба.

Він додав, зрештою російський режим залишить Крим, який повернеться під український контроль. Держава таким чином відновить свою територіальну цілісність.

Нагадаємо, Крим окупований з лютого-березня 2014 року. Саме у цей період почалася російська агресія проти України, яка пізніше призвела до фактичної втрати контролю над півостровом, а згодом — над окремими районами Донбасу, включно із Донецьком та Луганськом.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна не на жарт стурбована рішенням українського лідера Володимира Зеленського повернути окупований Крим за допомогою міжнародних партнерів в рамках Кримської платформи, яку офіційний Київ планує запустити вже навесні наступного року. І поки Кремль вперто дає зрозуміти, що питання Криму закрито і Путін не збирається обговорювати його ні з ким, українська влада вирішила запросити російську сторону до участі в міжнародних переговорах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?