Україна запропонувала НАТО провести спецоперації над окупованим Кримом
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна запропонувала НАТО провести спецоперації над окупованим Кримом

Україна запропонувала НАТО провести спецоперації над окупованим Кримом
Джерело:  online.ua

У середу, 10 лютого, міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів переговори із заступником генсека НАТО з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером. Він запропонував представнику Альянсу використовувати для повітряних операцій НАТО повітряний простір над окупованим Кримом. Криклій підкреслив, що офіційний Київ розраховує на підтримку НАТО в моніторингу повітряного простору уздовж кордону з Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури.

"Україна дотримується обраного курсу на інтеграцію до євроатлантичних систем колективної безпеки. Одним з важливих напрямів такої інтеграції є участь України в Програмі НАТО з обміну даними про повітряний рух. У сучасних умовах важливо посилювати контроль цивільного повітряного руху і реагувати на кризові ситуації в районі Чорного моря і зони АТО. Беручи до уваги оновлений бюлетень EASA про безпеку польотів в Сімферопольському районі польотної інформації і скасування обмежень Федерального управління цивільної авіації США на польоти в Сімферопольському РПІ, ми пропонуємо використовувати цю частину повітряного простору для повітряних операцій НАТО з транспортування військ, обладнання, вантажів тощо. Сподіваємося на підтримку НАТО в моніторингу повітряної ситуацію уздовж кордону з Росією ", - заявив Криклій на переговорах з представником НАТО.

Відзначається, що в ході зустрічі сторони український міністр і заступник генсека НАТО обговорили участь Міністерства інфраструктури України в процесі підготовки проведення спільних навчань Україна-НАТО в Чорному морі Coherent Resilience 2021, а також в процесі створення в Україні національної системи стійкості. Крім того, Криклій і Тернер обговорили можливу співпрацю у галузі кібернетики.

Як відомо, Сполучені Штати Америки зняли заборону на польоти над повітряним простором поблизу окупованого Криму. Федеральне авіаційне управління США дозволив авіакомпаніям виконувати польоти в певних районах над окупованим Сімферополем, незважаючи на те, що авіапростір над українським півостровом було закрито офіційним Києвом через анексію Криму Росією. У МЗС України прокоментували це рішення. В відомстві зазначили, що Америка зняла заборони на польоти в західній частині Сімферопольського району польотної інформації, тобто в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування делегована Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський затвердив допуск іноземних військ в Україну. Закон про допуск іноземних військ в Україну містить план проведення навчань в іноземними військовими. Всього заплановано залучення 11 тисяч іноземних військових для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?