Україна завдала безжалісний удар по Лукашенку - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна завдала безжалісний удар по Лукашенку - що відбувається

Україна завдала безжалісний удар по Лукашенку - що відбувається
Джерело:  online.ua

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація білоруського диктатора Олександра Лукашенка як нібито президента країни. На цю подію миттєво відреагувала влада ЄС - в Євросоюзі офіційно заявили, що відтепер не визнають його повноважень. Після цього в столиці Білорусі спалахнули нові протести, які розганяли водометами - не можна не згадати про те, що є затримані і постраждалі. Цього ж дня член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС Дмитро Кулеба виступив з окремою заявою - він наголосив, що українська держава не вважає легітимною "інавгурацію" самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Сам Зеленський зізнався, що не виключає "сотень тисяч біженців" з Білорусі до Європи. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"З огляду на хід виборчої кампанії у Білорусі та подальші події, сьогоднішня "інавгурація" О. Лукашенка не означає його визнання легітимним главою Білоруської держави", - наголосив український дипломат.

Також очільник МЗС звернув увагу на те, що не вважає таку позицію України втручанням у внутрішні справи сусідньої держави.

"Україна ніколи жодним чином не втручалася у внутрішні справи Білорусі і завжди підтримуватиме білоруський народ", - додав Дмитро Кулеба.

Не можна не звернути увагу на те, що влада США та Канада також офіційно повідомила, що не визнає Олександра Лукашенка, "інавгурацію" якого 23 вересня провели у Мінську, законним президентом Білорусі.

"Сполучені Штати не можуть вважати Олександра Лукашенка законно обраним лідером Білорусі", – наголосили в Держдепі США.

Окрім того, там додали, що чекають на національний діалог в Білорусі, який сприятиме вільним президентським виборам.

Після цього глава МЗС Канади Франсуа Шампань жорстко розкритикував таємну інавгурацію Лукашенка. На його переконання, самопроголошеному президенту не вистачає легітимності демократично обраного лідера. Канада також закликала до проведення чесних виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Путіна здивувала новою заявою про провокацію Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?