Україна завдала потужного удару по Росії - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна завдала потужного удару по Росії - що відомо

Україна завдала потужного удару по Росії - що відомо
Джерело:  online.ua

Український уряд продовжив спецмита на імпортовані з Росії вугілля, дизельне паливо і скраплений газ. Згідно із затвердженими тарифами, для газів скраплених і вуглеводнів мито тепер становитиме 3%, для вугілля - 65%, для дизпалива - 4%. Відповідне рішення вже вступило в силу. Встановлені спецмита будуть діяти до 31 грудня 2020 або до припинення російської агресії щодо України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Відповідно до частини одинадцятої статті 29 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" та з метою вжиття заходів, необхідних для захисту суттєвих інтересів безпеки при надзвичайних обставинах у міжнародних відносинах, Кабінет Міністрів України ухвалив встановити спеціальне мито на товари походженням з Російської Федерації, незалежно від інших видів мита у відсотках до митної вартості товарів", - йдеться в рішенні Кабміну.

Як відомо, з 1 серпня 2019 року в Україні діяли спецмита в розмірі 3,75% на дизельне паливо, яке постачається трубопровідним транспортом з Росії. З 1 жовтня 2019 року це мито збільшили до 4%. Мита на поставки скрапленого вуглеводневого газу спочатку складали 1,75%, потім їх підняли до 3%.

Нагадаємо, раніше Міненерго України виступило з ініціативою введення квот на дизельне паливо з Росії на рівні 175 тис. тонн на місяць, а також скрапленого газу в 50 тис. тонн із забороною імпорту будь-яких інших видів палива з РФ. Свою позицію відомство пояснювало стрімким зростанням імпорту ЗВГ і ДТ з країни-агресора і необхідністю обмежити імпорт цього палива з Росії на рівні 30% від обсягу українського ринку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні ухвалили несподіване рішення щодо імпорту палива з Росії. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила не вводити мито на імпорт дизельного палива і скрапленого газу з Росії в Україну. У МКМТ розцінили недоцільною скаргу "Укртатнафти", "Укрнафти" і "Укргазвидобування", пов'язані з бізнесменом Ігорем Коломойським, в якому компанії наполягали на введенні мит на російські енергоресурси в розмірі 8,46%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?