Україна завоювала друге місце у медальному заліку на Чемпіонаті світу зі стрільби
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна завоювала друге місце у медальному заліку на Чемпіонаті світу зі стрільби

Україна завоювала друге місце у медальному заліку на Чемпіонаті світу зі стрільби
Джерело:  online.ua

Україна завоювала друге місце у медальному заліку на Чемпіонаті світу-2023 зі стрільби. У нашої збірної 14 медалей.

Джерело: Суспільне Спорт

Україна завоювала друге місце у медальному заліку на ЧС-2023 зі стрільби

В азербайджанському Баку завершився чемпіонат світу зі стрільби. Україну на турнірі представляли 26 спортсменів.

На чемпіонаті в Баку розігрували олімпійські путівки до Парижа у 12 дисциплінах. У стрільбі з пістолета та гвинтівки, змаганнях з трапа й скіта ліцензії здобували по чотири найкращих спортсмени.

Першу медаль на чемпіонаті — срібного ґатунку — збірній принесла Олена Костевич. Олімпійська чемпіонка 2004 року посіла друге місце в стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 метрів.

День фіналів 20 серпня також приніс історичне "срібло" зі скіту. У змішаному турнірі дебютну медаль виграли Микола Мільчев та Ірина Маловічко.

Перше "золото" у фіналах 27 серпня в стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені з 10 метрів приніс збірній автор переможного "дубля" Ігор Кізима. Українець виграв як одиночний турнір, так і командні змагання спільно з Денисом Баблюком та Данилом Даніленком.

Баблюк доповнив командне "золото" перемогою в індивідуальному та командному турнірах зі стрільби з перемінною швидкістю. У змаганнях між командами до перемоги також долучилися Кізима та Даніленко.

Відзначилася в стрільбі з 10 метрів по рухомій мішені й жіноча команда Галини Авраменко, Вікторії Рибовалової та Валентини Гончарової — перше місце. Українське тріо також виграло "срібло" турніру з перемінною швидкістю, а Гончарова та Авраменко додали по бронзовій медалі особистих змагань.

Ще дві перемоги тріо Кизими, Баблюка та Даніленка здобуло в турнірах зі стрільби по рухомій мішені з 50 метрів, спільно здобувши на ЧС-2023 одразу чотири медалі.

Ліцензію на Олімпіаду виборов Денис Кушніров

Україна здобула п’яту ліцензію на Олімпіаду-2024 у стрільбі. Сталося це на чемпіонаті світу у кваліфікації стрільби з малокаліберного пістолета на 25 м.

Напередодні старту ЧС-2023 зі стрільби, який триває в азербайджанському Баку, Україна мала чотири олімпійські ліцензії у трьох видах зброї. Путівки для країни на Олімпіаді-2024 здобули Сергій Куліш (гвинтівка з трьох положень, 50 метрів), Павло Коростильов та Олена Костевич (пневматичний пістолет, 10 метрів), а також Ірина Маловічко (скіт).

Олімпійську ліцензію у стрільбі у межах ЧС-2023 здобув Денис Кушніров. Український стрілець виступив в одному з п’яти видів, де розігрували ліцензії на турнірі у Баку.

Ліцензія, здобута Кушніровим на Олімпіаду-2024, є неіменною. Замість нього туди може відправитися інший стрілець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?