Україна зажадала компенсацію за відмову від ядерної зброї
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна зажадала компенсацію за відмову від ядерної зброї

Україна зажадала компенсацію за відмову від ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов звернув увагу міжнародної спільноти на те, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї у 1994 році,оскільки тоді, на переконання політика, українців де-факто обманули.

Джерело: "Апостроф TV"

Данілов стверджує, що Україну у 1994 просто обманули

За словами секретеря РНБО, через це очільник Кремля Володимир Путін отримав можливості зараз шантажувати весь світ.

У 94-му році, коли нас, вибачте, обманули, коли ядерні боєголовки забрали. Передали їх куди – США домовилися, що їх забирає Росія, – нагадав Олексій Данілов.

Український політик звернув увагу на те, що під шантаж офіційної Москви зараз потрапили і Сполучені Штати, оскільки Кремль продовжує відмовлятися надавати Білому дому гарантії про ненапад на Україну, прикриваючись саме Будапештським меморандумом. Саме тому секретар РНБО заговорив про компенсацію для України.

Олексій Данілов (фото — rnbo.gov.ua)

Україна повинна отримати компенсацію

Я вже не кажу про те, що жодної компенсації адекватної грошової зроблено не було. І ми сьогодні потребуємо допомоги, саме зброї захисту, – наголосив Олексій Данілов.

Чому Володимир Путін постійно згадує про Будапештський меморандуму

27 років тому між Україною, США, Великою Британією та Росією був підписаний Будапештський меморандум. Згідно з цим документом офіційний Київ відмовився від ядерної зброї, а країни-підписанти зобов'язались гарантувати нашій країні безпеку.

Російська влада, яка почала активно стягувати війська до українського кордону, запевняє, що гарантій про ненапад вона давати не повинна, оскільки всі гарантії, мовляв, вже зафіксовані у 1994 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?