Україна зберегла лідерство на світовому ринку зерна - Кабмін
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна зберегла лідерство на світовому ринку зерна - Кабмін

Україна зберегла лідерство на світовому ринку зерна - Кабмін

У 2015 році українським агровиробникам вдалося скористатися лібералізацією світових ринків. Про це йдеться у звіті Кабінету міністрів України, опублікованому на Урядовому порталі, передає ONLINE.UA.

"Диверсифіковано експорт і збільшений його товарний асортимент, який направляється в країни Азії, Європи та Африки. Збережено лідерство на світовому аграрному ринку зернових культур, олії соняшникової, курятини. На вітчизняному продовольчому ринку збільшилася частка споживання продукції українського виробництва", - йдеться у звіті.

Як зазначили в уряді, Україна має потужний потенціал для нарощування виробництва та експорту насіння.
"Вітчизняні виробники насіння зернових колосових культур, кукурудзи та сорго отримали можливість виходу зі своєю продукцією на міжнародні ринки, в тому числі ЄС... Вирощене і сертифіковане в Україні насіння відповідає європейським нормам, визнається еквівалентним вирощеним та сертифікованим в країнах ЄС", - наголошується у звіті.

При цьому обсяги сільськогосподарського виробництва в 2015 році дозволили забезпечити продовольчу безпеку держави і сформувати найвищий за всю історію держави експортний потенціал (понад 36 млн тонн зернових).
"Сільське господарство забезпечує понад 38% експортного потенціалу держави. Позитивне сальдо зовнішньоторговельної діяльності в АПК становить $11,1 млрд", - підсумовується у звіті.

Нагадаємо, 1-го лютого Кабмін представив звіт про свою діяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?