Україна збільшила запаси газу – офіційна статистика від Укртрансгазу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна збільшила запаси газу – офіційна статистика від Укртрансгазу

Україна збільшила запаси газу – офіційна статистика від Укртрансгазу
Джерело:  online.ua

Україна накопичила запаси природного газу, які перевищують станом на початок 2021 року показники, зафіксовані рік тому. Згідно з офіційними даними "Укртрансгазу", йдеться про перевищення приблизно на чверть. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на компанію-підрозділ НАК "Нафтогаз".

За оприлюдненими даними, загальний показник наразі сягає 23,5 мільярда кубометрів "блакитного палива". З них часткою в 7,7 мільярда володіють іноземні компанії, що базуються у 24 країнах.

"За підсумками 2020 року Україна майже в чотири рази збільшила обсяги зберігання газу, що належать нерезидентам", - додали в пресслужбі відомства.

Станом на січень 2021 року представники оператору газосховищ уклали контракти з 848 компаніями. Торік у січні йшлося лише про 651 договір.

"При цьому кількість замовників-нерезидентів протягом 2020-го подвоїлися – до 90 компаній з 24 іноземних країн. На початку 2020 року в Україні свій газ зберігали представники 14 іноземних держав", - пояснили в "Укртрансгазі".

Упродовж періоду з жовтня по грудень минулого року з українських підземних сховищ залучили 4,6 мільярда кубометрів палива. Це на 60% більша, аніж у відповідний період 2019 року.

В цілому за попередній рік показник відбору досяг 7,8 мільярда кубометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, залишок грошей у держскарбниці України станом на 1 січня 2021 року становить 70,7 млрд гривень. Це рекордна сума за останні 10 років. Скільки є грошей в українській скарбниці повідомили в Міністерстві фінансів, де запевнили українців в тому, що гроші на рахунках є в достатній кількості, а це значить, що держава зможе гарантувати виконання всіх зобов’язань перед громадянами країни в повному обсязі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?