Україна збирається розірвати дипвідносини з Росією - росЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна збирається розірвати дипвідносини з Росією - росЗМІ

Україна збирається розірвати дипвідносини з Росією - росЗМІ
Джерело:  Коммерсант

Верховна Рада України може незабаром прийняти рішення про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "Комерсант", яке цитує власні джерела в українському парламенті.

Читайте також: Стало відомо, скільки українців за розрив дипвідносин з Росією

За даними видання, пункт про розрив дипвідносин додатково внесуть до закону про реінтеграцію Донбасу, який у другому читанні буде розглянутий 16 листопада.

"Росія буде визнана країною-агресором, - цитує видання слова нардепа Івана Винника. - І зберігати після цього дипвідносини - це вже буде злочином з боку українського МЗС".

Після прийняття документа фракціями, український лідер Петро Порошенко повинен підписати указ, після якого дипустанови Росії в Україні, як і українські в РФ, будуть закриті, а інтереси Києва в Москві почне представляти Швейцарія чи Білорусь.

Зауважимо, що нардеп від БПП Володимир Ар'єв пояснив "Обозревателю", що розрив дипвідносин не входить в компетенцію Верховної Ради, і подібні рішення, прийняті в парламенті, можуть мати лише рекомендаційний характер.

"Це компетенція уряду", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Росія і США взаємно скоротили кількість дипломатичних представників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?