Україна життєво важлива: Франція пояснила умови повернення РФ до G8
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна життєво важлива: Франція пояснила умови повернення РФ до G8

Україна життєво важлива: Франція пояснила умови повернення РФ до G8
Джерело:  online.ua

Питання повернення РФ до G8 знаходиться у залежності від мирних переговорів стосовно війни в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters і дипломатичне джерело агенції.

За словами інформатора, щодо умови повернення висловився український президент Володимир Зеленський.

"Ми взяли до відома, що американці хочуть повернути її у наступному році. Україна життєво важлива. Існує контекст, який може бути сприятливим для деякого прогресу", - вважає лідер.

Зазначимо, що Росія втратила місце у G8 після агресії в Криму. Слід за цим Захід затвердив санкції за політику Кремля стосовно України.

Як відомо, повернення до "Великої вісімки" стало однією з тем зустрічі президентів Володимира Путіна та Еммануеля Макрона 19 серпня. Париж та Вашингтон згодилися на такий крок.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона не задовольнилася запрошенням на саміт "Сімки" у 2020 році. Один з представників Радфеду РФ заявив, що G7 потребує суттєвих змін. За його словами, формат потрібно розширювати шляхом запрошення Китаю та Індії, бо в існуючих умовах саміти перетворяться нібито на боротьбу сімох проти одного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?