Україна жорстко відповіла на новий міжнародний скандал навколо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко відповіла на новий міжнародний скандал навколо Криму

Україна жорстко відповіла на новий міжнародний скандал навколо Криму
Джерело:  online.ua

Найбільший німецький автоконцерн BMW потрапив в гучний міжнародний скандал через окупований Крим. Справа в тому, що в компанії вирішили позначити на навігаційних картах росіян український Крим як частину РФ. На резонансний інцидент оперативно відреагував посол України в Німеччині Андрій Мельник. Він вимагає, щоб автоконцерн терміново виправив карти і пояснив свою позицію. У BMW пояснили це скандальне рішення "урахуванням законодавства різних країн". Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в свою чергу нагадала автоконцерну BMW про міжнародні резолюції, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні невідкладно звернулися до керівництва компанії BMW з проханням з усією серйозністю розглянути неприємний інцидент з навігаційними картами. Очікуємо офіційні роз'яснення та прийняття відповідних кроків. Тому що Крим - це Україна", - відреагував Андрій Мельник на кримський скандал.

Джапарова в свою чергу нагадала BMW про резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 68/262, яка підтверджує український статус Криму. Вона підкреслила, що всі навігаційні карти, які надають в BMW, повинні відображати той факт, що Крим - це Україна.

"Компанії ЄС повинні дотримуватися політики невизнання спроби анексії Криму. Тут немає місця подвійним стандартам", - підкреслила Джапарова.

Як відомо, новий міжнародний скандал навколо українського Криму виник після того, як в автомобілях BMW, які продаються в Росії, з'явилася можливість встановити навігаційну карту, на якій анексований Росією український Крим показаний як "російський". У базовій версії карт Крим позначений українською територією. Важливо відзначити, що на такий крок пішли не тільки в BMW. Наприклад, під час використання карти в Росії навігатор Nissan показує Крим "російським", а у всіх інших країнах - українським. Карти компанії Volkswagen і Mitsubishi також різняться в залежності від країни.

Важливо нагадати, що в минулому році і компанія Apple відреагувала на російські вимоги і стала позначати Крим частиною Росії в своїх додатках. Він тепер відображається як російська територія в Apple Maps і Weather, якщо переглядати їх з Росії. Однак, що цікаво, Apple Maps і Weather не показують приналежність Криму до будь-якій країні, якщо переглядати їх за межами Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська нарешті визначилися в кримському питанні. Вона заявила, що дотримується позиції, що відповідно до норм міжнародного права Крим належить Україні. Але вона не стала заявляти про незаконну анексію українського півострова Росією, з якою також хоче "дружити".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?