Україна змінила правила перетину КПВВ на Донбасі - як тепер будуть пропускати людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила перетину КПВВ на Донбасі - як тепер будуть пропускати людей

Україна змінила правила перетину КПВВ на Донбасі - як тепер будуть пропускати людей
Джерело:  online.ua

З 1 серпня Україна спрощує правила перетину КПВВ на Донбасі. Тепер українці, які проживають в ОРДЛО, зможуть безперешкодно в'їжджати на підконтрольні Україні території без умови проходження обов'язкової двотижневої самоізоляції. Такі ж правила діятимуть і на кордоні з окупованим Кримом. Відповідну постанову №641 Кабміну вже прийнято і опубліковано. Як тепер будуть пропускати людей через КПВВ на Донбасі і в Криму, пояснив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає ONLINE.UA.

"На даний момент діє обов'язок для людей, які слідують з окупованих територій, - встановити додаток" Дій вдома". Ця норма скасовується. Фактично громадяни, які слідують з окупованих територій, тепер не повинні встановлювати додаток "Дій вдома" і проходити самоізоляцію. Але Кабмін залишив за собою право в разі необхідності це відновити", - уточнив Демченко.

Представник Держприкордонслужби зазначив, що постанова №641 щодо скасування обов'язкової самоізоляції також стосується перетину державного кордону і визначення країн "червоної" та "зеленої" зони. Обов'язкову самоізоляцію повинні будуть проходити тільки ті українці та іноземці, які в'їжджають в Україну з "червоної" зони. При цьому іноземцям, які слідують в Україну, треба мати страховий поліс, незалежно від країни походження та того, знаходиться вона в "зеленій" або "червоній" зоні. Під виключення потрапляють тільки іноземці і особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, яких визначають як біженців, а також дипломати, представники офіційних міжнародних установ і військовослужбовці країн НАТО, які приїжджають для підготовки Збройних сил або участі в навчаннях.

Для уникнення проблем і конфліктних ситуацій за кордоном Демченко закликав українців, які планують подорожі, дізнаватися особливості в'їзду в інші країни в умовах пандемії коронавіруса, а також нагадав, що, згідно з розпорядженням уряду, українці повинні встановити електронний додаток "Дій вдома" ще до виїзду з України .

Нагадаємо, на сьогоднішній день на кордоні з ОРДЛО працюють три пункти пропуску - "Станиця Луганська", "Мар'їнка" і "Новотроїцьке". Перетин через КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється в реверсному режимі: з 7.00 д 13.00 відбувається пропуск громадян з тимчасово окупованої території, з 13.00 до 18.00 - в напрямку тимчасово окупованій території. Режим роботи КПВВ "Мар'їнка" - з 11:00 до 14:00.

Пріоритет в перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть вступати до вишів. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контакту з хворими COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в найближчі чотири місяці на лінії розмежування на Донбасі планують відкрити ще два пункти пропуску. У Мінреінтеграціі планують, що нові КПВВ запрацюють в населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області, де на сьогоднішній день функціонує єдиний пункт пропуску в Станиці Луганській.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?