Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - що потрібно знати

Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

З понеділка, 16 березня 2020 року, Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - на період карантину, до 3 квітня, українці, які не мають постійної реєстрації на підконтрольних українській владі територіях, не зможуть перетнути лінію розмежування. Кого не пропускатимуть через КПВВ на Донбасі повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

"Буде припинено пропуск з тимчасово окупованих територій осіб, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній уряду України території, а також іноземців та осіб без громадянства, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній уряду України території. При цьому, пропуск зазначеної категорії осіб у зворотному напрямку буде здійснюватися без обмежень", - пояснили нові правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО в штабі ООС.

Українці, які мають постійну реєстрацію на підконтрольній уряду України території зможуть перетинати КПВВ безперешкодно. Штаб просить врахувати дану інформацію при плануванні своїх поїздок.

Нагадаємо, з 16 березня всі пункти пропуску на Донбасі припиняють свою роботу. Жорсткі обмеження ввели в зв'язку з карантином в Україні через загрозу поширення коронавіруса. Українська влада відзначила, що всім пенсіонерам ОРДЛО тимчасово відтермінують верифікацію в органах соцзахисту, яку вони зобов'язані проходити кожні 60 днів. Соціальні та пенсійні виплати припинятися не будуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 березня 2020 року пункт пропуску "Станиця Луганська" - єдиний КПВВ в Луганській області - закривається  у зв'язку з карантином по коронавірусу. Його щодня перетинають близько 15 тисяч чоловік. У зв'язку з цим загроза поширення коронавірусної інфекції надвисока. Командування ООС наказало закрити пункт пропуску на період карантину. Виїхати з ОРДЛО зможуть тільки ті українці, у яких є постійна реєстрація на підконтрольній Україні території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?