Україна зреагувала на заяву влади Німеччини про неповернення Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна зреагувала на заяву влади Німеччини про неповернення Криму

Україна зреагувала на заяву влади Німеччини про неповернення Криму
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ вважає категорично неприйнятними заяви очільникаа Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, який нещодавно озвучив припущення, що Крим ніколи не повернеться до складу України. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Джерело: "ЄП"

МЗС України вимагає спростування заяви Німеччини про Крим

Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору. У зв’язку з цим потребує роз’яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи, - наголосили українські дипломати.

Представники українського дипломатичного відомства не приховують, що були особливо здивовані почути сентименти Шенбаха про необхідність відновлення діалогу з командою очільника Кремля Володимира Путіна.

Фото — unsplash.com

На території самої Німеччини російські спецслужби знищують політичних опонентів, проводять дезінформаційні кампанії та намагаються втручатися у внутрішні справи. Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені, - додала пресслужба МЗС Укриїни.

Офіційний Київ хоче почути публічне спростування висловлювань очільника ВМС від уряду ФРН. За словами українських дипломатів, Берлін повинен підтвердити суверенітет та територіальну цілісність України.

Як уже згадувалося раніше, Шенбах під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара несподівано для всіх почав стверджувати, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

"Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями, - заявив глава ВМС ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?