Україна зробила потужний ривок у важливому світовому рейтингу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна зробила потужний ривок у важливому світовому рейтингу

Україна зробила потужний ривок у важливому світовому рейтингу

Згідно зі звітом Міжнародного центру конверсії в Бонні (BICC), впродовж 2016 року Україна перемістилася в Глобальному індексі мілітаризації з 23-го на 15-е місце.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Внаслідок анексії Криму Росією і тривалого конфлікту на сході України ситуація з безпекою в Європі змінилася", - йдеться в звіті Центру.
Відзначається, що через це спостерігається інтенсивна мілітаризація, особливо в Східній Європі. Згідно з даними німецьких дослідників, в цьому році Україна піднялася в Глобальному індексі мілітаризації на 15-е місце (з 23-го в минулому році). Росія займає в рейтингу п'яте місце.

Читайте також: Дефолт не очікується: Fitch видало позитивний прогноз щодо України
У першій десятці рейтингу - ще чотири європейські країни (Азербайджан, Вірменія, Греція і Кіпр). Німеччина на сотому місці з усього 152 країн. Найбільш мілітаризованою країною світу залишається Ізраїль, що пояснюється також високою часткою військовослужбовців в населенні цієї країни.
Згідно зі звітом, найбільше в світі витрачають на військові потреби Сполучені Штати. При цьому США в рейтингу всього на 31-му місці. Автор дослідження Макс Мучлер каже, що причиною цього є те, що в порівнянні з ВВП і кількістю населення військові витрати країни не є найбільшими в світі.
Як повідомляв ONLINE.UA, Україна, Росія і Аргентина стали аутсайдерами в рейтингу Credit Suisse, який досліджує добробут населення в різних країнах світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?