Україна зробила уточнення щодо ракетних стрільб: Росія "заспокоюється"
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зробила уточнення щодо ракетних стрільб: Росія "заспокоюється"

Україна зробила уточнення щодо ракетних стрільб: Росія "заспокоюється"

Командування Повітряних сил Збройних сил України заявило про зменшення небезпечної зони виконання ракетних стрільб над Чорним морем, які пройдуть 1-2 грудня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр командування Повітряних сил в Facebook.
Відзначається, що контрольні льотні випробування почалися 28 листопада на полігоні в Херсонській області. Виконання практичних пусків зенітних керованих ракет відбудеться 1 і 2 грудня.
"У рамках підготовки до їх здійснення командуванням Повітряних сил Збройних сил були уточнені розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря в бік її зменшення", - йдеться в повідомленні.
Межа східної частини зазначеної зони проходить в 27-30 км від північно-західного узбережжя анексованого Росією Криму, що повністю виключає будь-яку загрозу для жителів півострова. Вжиті всі заходи безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, прораховані ризики, які можуть виникати під час проведення випробувань.
Читайте також: У мережі висміяли страх Росії через проведення ракетних навчань України поряд з окупованим Кримом
Повідомляється, що уточнена зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі з відповідними координатами (WGS-84). Також визначено час і висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано Міністерство закордонних справ та надано відповідні заявки і авіаційні оповіщення в Украероцентр 29 листопада.
Командування заявляє, що будь-які спроби втручання РФ і звинувачення української сторони в створенні загроз для населення і об'єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет здійснюються виключно з метою провокації.
У той же час представник Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіація) заявив, що Україна зсунула зони проведення запланованих біля окупованого Криму ракетних стрільб. За його словами, Україна випустила авіаційні повідомлення (НОТАМ) в ніч на 1 грудня.
«Нові зони знаходяться в нейтральних водах, територіальні води РФ не будуть зачіпатися. Ця зона є зоною відповідальності російських диспетчерів, проте на безпеку польотів це не вплине», - цитує представника Росавіації ТАСС.
Раніше в Міноборони РФ пригрозили, що сили оборони Росії можуть знищити українські ракети в тому випадку, якщо ті будуть запущені в зонах близько окупованого Криму.
Нагадаємо, 1 грудня на півдні України біля окупованого Криму стартували навчання з ракетними стрільбами. Начальник прес-центру повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський заявив, що зараз усе проходить за планом, навчання йдуть повним ходом.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії пригрозили Києву ракетним ударом у відповідь на проведення навчань поруч з окупованим росіянами Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?